LIVE BLOG CM 2018 | Franța e noua campioana mondială! „Cocoșii” au câștigat cu 4-2 în fața Croației, după o finală dominată de la început până la final

Redactor:
Andrei Pal
LIVE BLOG CM 2018 | Franța e noua campioana mondială!
  • Publicat:
  • Actualizat:

Franța – Croația 4-2 (Mandzukic 18 a.g, Griezmann 38 pen, Pogba 59, Mbappe 66 / Perisic 29, Mandzukic 69)

  • Franța: Lloris – Pavard, Varane, Umtiti, L. Hernandez   – Pogba, Kante(N’Zonzi 55)    – Mbappe, Griezmann, Matuidi (Tolisso 73) – Giroud (Fekir 81)
  • Croația: Subasic – Vrsaljko   , Vida, Lovren, Strinic (Pjaca 82) – Rakitic, Brozovic – Rebic (Kramaric 71), Modric, Perisic – Mandzukic

Minutul 90+5: FINAL! Franța e noua campioană a lumii!


Minutul 90+4: Pogba ratează incredibil! Mbappe i-a trimis o minge în mijlocul careului, unde era singur, dar mijlocașul lui Manchester United a ratat lejer faza și a dat pe lângă minge, ratând ocazia de a face dubla!


Minutul 89: Rakitic trage tare de la 20 de metri, dar mingea trece peste poartă!


Minutul 78: Ocazie pentru Croația! Rakitic trage pe lângă, de puțin, din marginea careului. Mingea a ajuns la mijlocașul Barcelonei după o centrare a lui Modric și o deviere a lui Rebic. Echipa lui Dalic nu renunță, chiar dacă scorul e unul care nu le dă mari speranțe!


Minutul 69: GOOOOOOOOL CROAȚIA! Lloris greșește lamentabil la o minge trimisă înapoi de Umtit, portarul lui Tottenham îi pune mingea în gheată lui Mandzukic, care îndeplinește o simplă formalitate și înscrie pentru 4-2.


Minutul 66: GOOOOOOOOOOL FRANȚA! Mbappe face 4-1 și meciul e gata! Lucas Hernandez ia o acțiune pe cont propriu în stânga, driblează și îl deschide perfect în centrul pe Mbappe, care își face mingea pe șut și trage, iar Subasic e din nou fără reacție!


Minutul 59: GOOOOOOOOL FRANȚA! Pogba înscrie și pare să liniștească meciul! Pogba l-a deschis perfect pe Mbappe în dreapta, atacantul lui PSG l-a driblat pe Vida și a centrat, Griezmann i-a așezat perfect balonul în marginea careului mijlocașului lui Manchester United. Acesta trage, e blocat, dar mai trage o dată și Subasic e fără reacție și mingea intră în plasă!


Minutul 52: Primul semn de viață de la Mbappe! Atacantul lui PSG a scăpat în banda dreaptă și a câștigat duelul în viteză cu Vida, a tras din unghi, dar Subasic a respins! Imediat după, trei fani au pătruns pe gazonul lui Lujniki, au sprintat spre croați, dar au fost repede interceptați rapid de forțele de ordine!


Minutul 47: Franța a început repriza doua în forță! Pavard a lansat bine o minge pe vârf, pe Giroud, atacantul lui Chelsea i-a așezat perfect mingea lui Griezmann și acesta a tras, dar șutul e moale și Subasic respinge! Rebic a răspuns imediat, cu un șut puternic din prima, din marginea careului, dar Lloris respinge cu un reflex foarte bun.


Minutul 46: A început repriza a doua a finalei Mondiale! Se încheie meciul după 90 de minute sau avem prelungiri și penalty-uri? Aflăm împreună!


Minutul 45+4: Pauză pe Lujniki! Franța conduce Croția cu 2-1 după un penalty transformat de Griezmann, acordat în urma unui henț al lui Perisic. Arbitrul Nestor Pitana a consultat VAR și, dacă scorul rămâne așa, această ediție de Mondial ar putea fi prima din istorie care este decisă de arbitrajul video.


Minutul 45+1: Rakitic bate un corner din partea dreaptă, pune mingea la șase metri și Vida sare să dea cu capul, dar fundașul nu-și calculează bine pașii și ajunge târziu la minge, încearcă să lovească cu spatele, dar balonul iese în afara terenului.


Minutul 38: GOOOOOOL Franța! Griezmann transformă lovitura de pedeapsă!


Minutul 34: Corner pentru Franța, bate Griezmann și Matuidi reia pe spate și mingea l-a lovit în pe Perisic și s- adus într-un nou corner. Francezii au protestat și arbitrul Nestor Pitana a consultat VAR, iar apoi a dictat penalty pentru henț, în favoarea Franței!


Minutul 29: GOOOOOOOOOOOL CROAȚIA! Perisic își aduce echipa din nou în joc. Modric a pus bine în careu o lovitură liberă, Vrsaljko a recentrat din margine, Vida i-a așezat perfect mingea lui Perisic, care și-a pus mingea pe șut, a tras și l-a învins pe Lloris!


Minutul 19: GOOOOOOOOOOOOL! Autogol! Croatul Mandzukic își bagă mingea în proprie poartă, după o centrare bună a lui Griezmann din lovitură liberă!


Minutul 15: Prima ocazie tare a meciului! Perisic a scăpat pe contraatac, în banda stângă, a centrat în mijlocul careului, dar Umtiti a respins din fața lui Mandzukic!


Minutul 10: S-au scurs primele 10 minute ale finalei. Jocul e unul de tatonare, niciuna dintre echipe nu riscă prea mult atât de devreme. Lupta se dă la mijlocul terenului, acolo unde ambele echipe au jucători foarte buni, dar nimic concret până acum în ceea ce privește situațiile de poartă.


Minutul 1: A început marea finală a Mondialului din Rusia. Franța și Croația se înfruntă în ultimul act, pe stadionul Lujniki, sub privirile a 90.000 de oameni!


17:55 Will Smith, Nicky Jam și Era Istrefi au cântat în cereamonia de deschidere a finalei Campionatului Mondial!


17:50 Ronaldinho îi învață stilul brazilian pe ruși :)! Fostul fotbalist al Barcelonei e pe stadionul Lujniki din Moscova și va asista la meciul dintre Franța și Croația.


17:28 Pronosticurile redacției ProSport pentru finala Cupei Mondiale. 30 de minute mai sunt până la startul meciului care va ține în loc toată planeta.

  • Cristian Scutariu: 5-0 pentru Franța
  • Cristian Voicu: 1-0 pentru Croația
  • Andru Nenciu: 3-0 pentru Franța
  • Bogdan Savin: 2-1 pentru Croația
  • Cezara Paraschiv: câștigă Franța după loviturile de departajare
  • Octavian Vasilescu: 2-1 Franța
  • Daniel Anghel: 1-1 și câștiga Croația la loviturile de departajare
  • Mihaela Măncilă: 3-2 pentru Croația
  • Matei Udrea: 2-1 sau 3-1 pentru Franța
  • Andrei Pal: 2-1 pentru Croația
  • Dan Mirea: 1-0 pentru Franța
  • Marius Huțu: 2-1 pentru Franța
  • Marius Anghel: 3-1 pentru Franța
  • Răzvan Stîngă: 3-1 pentru Franța

17:12 Gladiatorii au ajuns în arenă! Fotbaliștii Franței și ai Croației au ajuns la stadion! Mai puțin de o oră înaintea startului finalei Mondiale.


17:08 Suporterii sunt pregătiți pentru finala Cupei Mondiale.


16:47 „Aurul” e la Moscova! Cupa Mondială a ajuns pe Lujniki, arena unde se va juca finala dintre Franța și Croația. FIFA a publicat pe contul de Twitter un clip video în care este prezentat trofeul, scos „de la naftalină” și purtat spre stadionul ce 80.000 de locuri din capitala Rusiei.


16:38 Inspecția gazonului. Croații au ieșit pe teren, cu mai puțin de 90 de minute înainte de fluierul de start. A urmat apariția arbitrilor care vor conduce ultimul act pe Lujniki. Argentinianul Nelson Pitana va fi la centru, ajutat de tușierii Hernan Maidana și Juan Pablo Belatti. Olandezul Bjorn Kuipers va fi arbitru de rezervă, iar asistent de rezervă a fost desemnat un alt olandez, Erwin Zeinstra.


16:34 Avem echipele de start! Francezii l-au recuperat în ultima clipă pe Matuidi, iar francezul intră direct primul „11” al lui Deschamps. Zlatko Dalic merge pe aceeași jucători care au dus greul până acum la turneul final!


16:00 Putin le-a predat ștafeta qatarezilor, care vor organiza următorul Campionat Mondial, în 2022: „Cupa Mondială din Rusia a ajuns la final. Suntem mândri de ce am reușit să facem pentru suporterii acestui sport minunat. Întreaga țară a primit cu brațele deschise oameni veniți din toată lumea. Sunt încrezător că prietenii noștri din Qatar vor putea organiza Campionatul Mondial la standarde similare. Putem oricând să le oferim sfaturi cu privire la organizare”


11:00 Meciul de la Moscova este și un duel de la distanță între Antoine Griezmann și Luka Modric, cei doi jucători creditați cu cele mai mari șanse la câștigarea Balonului de Aur. Înaintea partidei, Marcel Pușcaș, fost candidat la șefia FRF, a încercat să explice de ce mijlocașul croat al lui Real Madrid nu ar trebui să fie luat în calcul.


A 21-a ediție a Campionatului Mondial a ajuns la sfârșit. Finala mare, Franța – Croația, după un drum lung străbătut de ambele echipe. Clar, Croația a stat mai mult timp pe teren pentru a-și obține locul în finală, după ce a jucat trei meciuri cu prelungiri și penalty-uri. Danemarca, Rusia și Anglia sunt naționalele eliminate de formația lui Zlatko Dalic după prelungiri și lovituri de departajare.

Drumul spre finală  și întâlnirea cu istoria

Franța și-a croit drumul spre ultimul act mai ușor, după ieșirea din grupe. Argentina, Uruguay și Belgia sunt echipele învinse în fazele eliminatorii de „Cocoșii” lui Deschamps, cu un joc pragmatic, închis, la rezultat, imediat după deschiderea scorului. Franța a câștigat grupa C, cu 7 puncte, din care au mai făcut parte Danemarca, Peru și Australia. A doua finalistă, Croația, a câștigat grupa D cu maximum de puncte, cu victorii în fața Argentinei, Nigeriei și Islandei.

„Cocoșii” sunt în finala mondială după 12 ani. În 1998, Franța câștiga Cupa Mondială chiar pe teren propriu, după o finală în care a învins Brazilia cu 3-0. În semifinale, francezii o eliminau chiar pe Croația, la ultimul rezultat mare din istoria naționalei. Croații sunt pentru prima dată într-o finală de Campionat Mondial.


„Acum nu mai există presiune, iar eu nu voi adăuga presiune înainte de o astfel de întâlnire. Este, pur și simplu, cel mai important moment din viața fiecăruia dintre noi. Suntem gata să acceptăm înfrângerea cu demnitate dacă așa va fi, dar vom reprezenta țara noastră în modul cel mai demn. Dacă nu vom câștiga, vom felicita adversarul. Dacă vom câștiga, atunci vom fi cei mai mândri. Suntem aici să ne bucurăm.”

Zlatko Dalic, selecționerul Croației


„E o onoare să jucăm un asemenea meci. Nu e nimic mai frumos decât să joci o finală de Mondial. Suntem pregătiți, am făcut totul cât am putut de bine. Trebuie să rămânem calmi, trebuie să avem încredere și să ne concentrăm. Croația are fotbaliști cu experiență, joacă împreună de mult timp. Nu suntem euforici, suntem cu toții satisfăcuți că am ajuns aici, dar nu s-a terminat. E cel mai important joc al anului pentru noi!”

Didier Deschamps, selecționerul Franței


„Prefer să renunț la ghetele de fotbal, luni, dacă ăsta este prețul pe care trebuie să îl plătesc ca să câștig pentru țara mea, să câștig pentru Croația! Nu vreau să spun că sentimentele noastre sunt superioare față de cele ale francezilor pentru Franța sau ale rușilor pentru Rusia. Avem această legătură specială. Când pui tricoul sacru al Croației pe tine, devii altă persoană…Avem această unică unitate – nu doar în fotbal.”

Ivan Rakitic, înainte de finală


Duelul din finală are o însemnătate specială pentru doi dintre fotbaliști. Kylian Mbappe și Luka Modric. Dacă Franța câștigă, atunci atacantul lui PSG devine favorit să „spargă” dominația lui Messi și Ronaldo, care durează de 10 ani, și să câștige Balonul de Aur. La fel și în cazul mijlocașului de la Real. În cazul în care Croația câștigă Mondialul, Modric devine favorit la distincția oferită de France Football.

Finală cu echipe europene, dar cu arbitru din America de Sud

Finala va fi una europeană, dar FIFA a ales metoda potrivită de a „împăca” celălalte continente. L-a trimis să arbitreze pe argentinianul Nestor Pitana. Acesta va conduce la centru marea finală de pe Lujniki, din Moscova. Arbitrul în vârstă de 43 de ani a condus și partida de deschidere a Mondialului, Rusia – Arabia Saudită. La cele două tușe vor fi compatrioții Hernan Maidana și Juan Pablo Belatti, în timp ce al patrulea arbitru va fi olandezul Bjorn Kuipers. Asistent de rezervă a fost desemnat un alt olandez, Erwin Zeinstra.

Nestor Pitana i-a mai arbitrat pe francezi la competiția din Rusia, cu ocazia meciului din sferturile de finală împotriva Uruguayului, câștigat de „Les Bleus” cu 2-0. De asemenea, el s-a mai aflat la centru la meciurile Suedia – Mexic (3-0), din faza grupelor, și Croația – Danemarca (3-2 după loviturile de departajare), din optimile de finală.

Cotele la pariuri

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup