LIVE BLOG | Dinamo – FCSB 2-1. Hanca marchează din nou de la 11 metri! Gazdele revin în lupta pentru titlu în al cincilea minut de prelungire

LIVE BLOG | Dinamo - FCSB 2-1. Hanca marchează din nou de la 11 metri! Gazdele revin în lupta pentru titlu în al cincilea minut de prelungire
  • Publicat:
  • Actualizat:

DINAMO – FCSB 2-1 (Hanca-pen. 34, 90+5/ Pleașcă 54)

Echipele de start:

  • Dinamo: Penedo – Romera, Dielna, Nedelcearu, St. Filip – Mahlangu, Palic (cpt.) – Hanca, Rivaldinho, Nistor – Nemec
  • FCSB: Niță – Pleașcă, Bălașa, Moke, Momcilovic – Pintilii, Ov. Popescu – Enache, Boldrin, Fl. Tănase – Alibec (cpt.)

Programul celor trei echipe aflate pe podium, FCSB, Viitorul și Dinamo, în ultimele două etape:

  • Astra – FCSB
  • FCSB – CS U Craiova
  • CS U Craiova – Viitorul
  • Viitorul – CFR Cluj
  • CFR Cluj – Dinamo
  • Dinamo – Astra

22:42 Final de partidă pe Arena Națională! Clasamentul play-off-ului în acest moment:


22:36 Lovitură de pedeapsă pentru Dinamo! Momcilovic și De Amorim s-au repezit asupra lui Romera, iar Hațegan a fost nevoit să indice din nou punctul cu var. GOOOL Dinamo! Hanca transformă a doua lovitură de pedeapsă iar lupta pentru titlu se încinge pe acest final de sezon.


22:31 O nouă șansă importantă pentru oaspeți! Tănase a fost angajat în careul dinamovist, însă a vrut să dribleze tot ce i-a ieșit în cale în loc să tragă la poartă. 1-1, iar ambele echipe încearcă să dea lovitura pe acest final de partidă. Cosmin Contra epuizează și el schimbările, Bawab intră în locul africanului May Mahlangu. S-au arătat șase minute suplimentare de la margine!


22:23 Au mai rămas zece minute din timpul regulamentar! Ieșirea lui Mihai Pintilii a lăsat un gol la mijlocul terenului pentru oaspeți.


22:19 Nistor l-a pus la încercare pe Niță cu un șut din afara careului, dar portarul oaspeților a reținut fără mari emoții. A doua schimbare la Dinamo, Patrick Petre este aruncat în luptă de către Cosmin Contra, Palic este cel înlocuit.


22:12 Ultima schimbare la FCSB, Harlem Gnohere intră în locul căpitanului Denis Alibec. Suporterii dinamoviști nu au uitat trădarea din iarna trecută.


22:09 Mihai Pintilii nu mai poate continua partida, astfel că Tamaș este trimis în teren în locul mijlocașului. Moke va urca în centru după această modificare.


22:04 Dan Nistor a fost aproape de 2-1, după o acțiune personală. Decarul dinamovist a intrat în centru și a reluat la colțul scurt, dar mingea a trecut pe lângă poarta apărată de Niță.


22:00 Suporterii dinamoviști au afișat un mesaj pentru Bubu, suporterul dinamovist ucis în urmă cu ceva timp după un meci al echipei favorite. 37.669 de spectatori se află în tribunele Arenei Naționale.


21:56 GOOOL FCSB! Pleașcă a reluat cu capul din marginea careului, Penedo nu s-a înțeles cu colegii săi, mingea s-a scurs agonizant în plasa laterală. Niță l-a lovit pe Moke în timp ce se bucura pentru gol, fundașul a fost bandajat la cap în urma contactului.


21:54 Partida se reia cu o lovitură de colț pentru FCSB. Boldrin a căzut din nou după ce a fost lovit de o altă rolă aruncată din peluză. Brazilianul s-a ridicat și jocul poate continua.


21:51 Oaspeții se află în preajma careului advers și suporterii de la PCH reiau atacul cu rolele de hârtie. Boldrin a ieșit cel mai șifonat, fiind lovit direct în cap de fanii adverși. Jocul este din nou întrerupt, Ionel Dănciulescu s-a dus la galeria dinamovistă pentru a liniști situația. Ovidiu Hațegan se consultă cu observatorul partidei în acest moment.


21:48 S-a reluat jocul în Capitală! La pauză, Ovidiu Popescu a fost schimbat cu De Amorim. Mijlocașul fusese avertizat în minutul 17.


21:40 Pe tabela Arenei Naționale a fost difuzat în timpul pauzei un filmuleț al dinamoviștilor cu privire la construirea unui nou stadion. Intitulat „Drumul spre casă”, videoclipul îi are în prim plan pe Giani Kirita, Marius Niculae, Stefan Banica jr., Adrian Mutu și Ionel Danciulescu.


21:32 Pauză pe Arena Națională! Am avut parte de 45 de minute extrem de tensionate în Capitală, iar gazdele pot spera la titlu în acest moment.


21:28 Alibec a trecut „ca prin brânză” de fundașii dinamoviști, l-a angajat perfect pe Boldrin în interiorul careului, dar brazilianul a trimis pe lângă poartă dintr-o poziție ideală. Ocazie imensă ratată de mijlocașul FCSB-ului!


21:25 Gnohere a fost chemat de la încălzire, după ce Alibec a fost din nou faultat de la spate. Căpitanul oaspeților se ridică în cele din urmă și continuă partida. La faza imediat următoare, Dielna l-a talonat pe Alibec în marginea careului, și vârful i-a cerut socoteală fundașului dinamovist.


21:15 Lovitură de pedeapsă pentru Dinamo! Bălașa l-a trântit pe Nemec la pământ în centrul careului și Hațegan nu a ezitat să arate punctul cu var. GOOOL Dinamo! Hanca a transformat lovitura de la 11 metri. Niță a ghicit colțul, dar mingea a trecut pe sub el.


21:07 May Mahlangu primește cartonașul galben după un fault din spate asupra lui Boldrin. Încă un moment periculos la poarta gazdelor. Alibec a reluat de această dată, dar șeptarul a trimis slab pe mijlocul porții. Pleașcă a fost avertizat după ce nu l-a lăsat pe Penedo să-și pună echipa pe contraatac.


21:02 O petardă a explodat lângă portarul FCSB-ului, Florin Niță, iar jocul a fost întârziat din nou pentru câteva momente. Momcilovic a fost și el luat la țintă cu o monedă de 50 de bani. Jocul s-a reluat fără alte incidente. După primele 20 de minute, dinamoviștii au faultat de nouă ori, însă Ovidiu Hațegan nu a folosit deocamdată cartonașul galben.


21:00 Penedo scoate mingea din vinclu! Boldrin a tras de la 25 de metri din lovitură liberă, dar panamezul, care e neînvins în play-off, a respins peste poartă cu un plonjon spectaculos.


20:51 După nouă minute am avut parte de prima ocazie a partidei! Boldrin a centrat din lateral, Momcilovic a recentrat din fața porții, dar Pintilii nu a ajuns la balon pentru a deschide scorul. Moment important de care puteau profita oaspeții.


20:48 Harlem Gnohere a fost trimis la încălzire, situația lui Alibec pare destul de gravă! E posibil ca FCSB-ul să rămână fără căpitan încă din startul partidei. Dinamoviștii nu-i menajează deloc pe rivali în acest debut de partidă.


20:45 Jocul s-a reluat în cele din urmă, dar nu pentru prea mult timp. Dielna a intrat dur la Alibec, iar Ovidiu Hațegan a oprit partida pentru a permite echipei medicale să intre pe gazon. Francezul a scăpat fără cărtonaș galben, în timp ce Alibec a revenit pe teren, dar pare că se resimnte.


20:38 Partida e suspendată de aproape zece minute! PCH-ul a umplut gazonul cu role de hârtie. Mihai Pintilii dă și el o mână de ajutor pentru ca jocul să fie reluat cât mai rapid. Crainicul s-a adresat suporterilor: PCH, atentie! Arbitrul nu poate intrerupe meciul de mai multe ori pentru acelasi motiv, ci il poate suspenda. Va rugam insistent sa nu mai aruncati


20:30 Dinamoviștii au intrat pe teren cu deja celebrul mesaj „Vrem stadion fără pistă.” A început derby-ul pe Arena Națională! Lovitura de start au avut-o gazdele. Suporterii PCH au prezentat din nou o coregrafie spectaculoasă, în timp ce susținătorii FCSB-ului au răspuns cu un mesaj ironic. Gazdele au prezentat o coregrafie cu referire directă la construirea unui nou stadion în Șoseaua Ștefan cel Mare. La polul opus, s-a văzut „Nu avem coregrafii sponsorizate, dar jucăm meciuri adevărate”, pe lângă o minge de joc a Ligii Campionilor.


20:08 Iată o parte a coregrafiei pregătite de fanii dinamoviști pentru partida cu FCSB din această seară.


19:50 „Nu am mai fost la un derby de un an și jumătate. Dacă Dinamo va câștiga azi, va avea șanse la titlu. Am emoții mai mari ca atunci când jucam aici. E greu să revin acum la Dinamo, mai am contract doi ani în Rusia, dar vom vedea la vară ce va mai fi. În România voi juca numai la Dinamo”, Gabriel Torje.


19:40 „Dacă i-am bate și le-am sufla titlul, ar fi bucuria de două ori mai mare”, Giani Kiriță la sosirea la stadion.


19:10 MM Stoica i-a incitat pe suporterii dinamoviști în timpul inspecției gazonului! Cu Alibec, Bălașa și Gnohere în jurul său, managerul oaspeților i-a îndemnat pe fanii prezenți în PCH să înjure mai tare pentru că nu-i poate auzi.


19:00 Avem echipele de start! Penedo revine în poarta dinamoviștilor după mai bine de o lună. Panamezul nu a mai jucat de la meciul din turul play-off-ului contra Craiovei, încheiat 0-0, pe Arena Națională. În play-off, Penedo nu a încasat niciun gol, fiind între buturi la Ovidiu contra Viitorului (0-0), și în meciul de pe teren propriu contra oltenilor.


18:35 Echipamentele celor două formații pentru derby-ul din această seară!


18:22 Garantat, vom avea spectacol în tribune. Reporterii ProSport aflați la stadion au aflat că mai sunt disponibile doar 3-4.000 de bilete la tribuna a II-a, inel 3. Reamintim că oficialii lui Dinamo s-au văzut nevoiți să deschidă și inelul 3, datorită cererii mare de bilete. Deci, se așteaptă o asistență de peste 45.000 de oameni.


18:13 Fanii FCSB-ului cumpără în continuare bilete. Se estimează o asistență de 40.000 de suporteri. Un bătrân a pus-o însă în încurcătură pe una dintre doamnele de la casa de bilete: „Vreau și eu un bilet la Becali!”, i-a cerut acesta. Femeia n-a înțeles în primă fază, apoi și-a dat seama că este fan FCSB.


16:30 Meciul ironiilor a început cu câteva ore înainte de fluierul de pe Arena Națională. Mihai Stoica a publicat o poză pe Facebook alături de mesajul: „#Focus on Derby de România… 20 / 40 (mii de steliști /  mii de spectatori diseară) #MatchDay #Let’sWinTogether #27”. Oficialul nu s-a oprit aici și a ironizat clubul din „Ștefan cel Mare”: „E doar dinam0 – Steaua diseară”.


Dinamo și FCSB se întâlnesc în această seară, pe Național Arena, într-un meci în care ambele echipe vor juca cu gândul la câștigarea titlului. Dinamo e la cinci puncte în spatele frundașelor FCSB și Viitorul, iar o victorie ar face ca ultimele două runde ale sezonului să fie pur și simplu incendiare.

De cealaltă parte, elevii lui Reghecampf știu că o victorie în marele derby nu numai că i-ar distanța la trei puncte de Viitorul și ar scoate-o pe Dinamo definitiv din calcule, dar le-ar și oferi un moral excelent pentru ultimele două partide, cu Astra și CS U Craiova

Roș-albaștrii s-au impus în primul meci jucat în play-off, scor 2-1, însă Dinamo a reușit trei victorii și o remiză în cele cinci contfruntări disputate în acest sezon (două în sezonul regulat, două în Cupa Ligii și una în play-off), așa că elevii lui Contra vor intra extrem de încrezători în meci.

Partida Dinamo – FCSB va fi arbitrată de Ovidiu Hațegan, singurul arbitru român din categoria Elite. Hategan se va afla la centru într-un Mare Derby pentru a cincea oară în carieră, ultima dată fiind în meciul retur din sezonul regulat, când Dinamo, cu Ioan Andone pe bancă, s-a impus clar, scor 3-1.

Precedentele 4 partide dintre marile rivale arbitrate de Hațegan.

  • 27 martie 2014, Steaua – Dinamo 5-2, Cupa României.
  • 9 august 2015, Steaua – Dinamo 0-0, Liga 1
  • 6 martie 2016, Dinamo – Steaua 1-1, play-off Liga 1
  • 30 noiembrie 2016, Dinamo – Steaua 3-1, sezon regulat, Liga 1

VEZI AICI CLASAMENTUL LIGII 1 2016-2017 actualizat în timp real

Declarațiile celor doi antrenori înainte de Dinamo – FCSB

Cosmin Contra (Dinamo): „Va fi un meci important, un derby, eu aștept să văd continuitate în jocul echipei, dăruire, sacrificiu. Îmi doresc ca echipa să evolueze la fel de bine ca în ultimele patru meciuri, să își dorească mult să câștige.

Vom întâlni Steaua, o echipă în formă bună, o echipă care-și dorește enorm titlul. Noi nu ne dorim altceva decât să ne prezentăm bine și să facem fericiții fanii, dar și pe noi!”

Laurențiu Reghecampf (FCSB): „Va fi un meci extrem de important pentru noi, din toate punctele de vedere. Eu cred că trebuie să fim atenți la tot ceea ce înseamnă Dinamo și tot ceea ce vor alcătui ei. Au început să joace fotbal, fac pressing, s-a schimbat puțin tactica celor de la Dinamo. Și ei încearcă, așa cum și noi încercăm, să conducem jocul”
 

Peste 40.000 de fani la meci

Și atmosfera de pe Național Arena se anunță a fi una de zile mari, în condițiile în care oaspeții au cerut peste 8000 de bilete. Finalul de sezon i-a convins pe suporterii formației lui Gigi Becali să revină lângă echipă, iar derby-ul cu Dinamo va fi primul disputat în deplasare după aproape trei ani în care roș-albaștrii vor avea parte de o susținere masivă. 

De cealaltă parte, dinamoviștii au obișnuit cu spectacolele oferite pe stadioanele din România în ultimii ani și promit să fie din nou la înalățime. În total, la ora meciului sunt așteptați peste 40.000 de spectatori pe Arena Națională.

Fanii lui Dinamo pregătesc din nou o coregrafie memorabilă, similară celor 3D afișate la alte derby-uri din ultimele sezoane. În dimineața partidei, suporterii și-au prezentat planul pentru ora partidei, reprezentanții Jandarmeriei și-au dat acordul pentru coregrafia pregătită de aceștia.


 

Cristian Scutariu / Redactor
Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată la întâmplare.
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată la întâmplare. "Ar trebui interzise"
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
S-a dat lege pentru toți proprietarii de TEREN din România. Regula imposibil de ocolit
S-a dat lege pentru toți proprietarii de TEREN din România. Regula imposibil de ocolit
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
De Rossi va continua ca antrenor al Romei
De Rossi va continua ca antrenor al Romei
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…